Polícia objasnila sériu vlámaní do chát v okolí Spišskej Novej Vsi

17.04.2013 Spišská Nová Ves

Spišská Nová Ves (TASR) - Polícia objasnila sériu vlámaní do záhradných chatiek v oblasti Splav v Spišskej Novej Vsi a rekreačných chát v časti Košiarny briežok v Slovenskom raji. K vlámaniam došlo v období od októbra do decembra minulého roku.
"Dvaja muži zo Smižian, 49-ročný Milan a 29-ročný Štefan, obaja v minulosti viackrát súdne trestaní za majetkovú trestnú činnosť, už čelia obvineniam z prečinu krádeže vlámaním v súbehu s porušovaním domovej slobody. Obom mužom bolo preukázané vlámanie do 17 chatiek, v troch prípadoch išlo o rekreačné chatky na Košiarnom Briežku a 14 chatiek v oblasti zvanej Splav v Spišskej Novej Vsi," uviedla dnes košická krajská policajná hovorkyňa Jana Mésarová.
Predmetom záujmu zlodejov bola drobná elektronika, krovinorez, elektrické píly, satelitné komplexy, vŕtačky, drobné záhradné náradie, posteľná bielizeň, detské oblečenie, obuv, taniere, príbor, vzduchovka, ale aj potraviny, napríklad zmrazené mäso, či slanina. Vlámania vykonávali tak, že prestrihovali oplotenie pozemkov, rozbíjali okná chatiek a vytrhávali okenice.
"Celkovo bolo vlámaniami poškodených 18 osôb vo veku od 38 do 76 rokov, ktorým spôsobili predbežne vyčíslenú škodu viac ako 8600 eur. Časť odcudzených vecí sa podarilo policajtom nájsť, zaistiť a vrátiť poškodeným majiteľom," informovala Mésarová. Napriek snahe o identifikáciu zaistených vecí sa však dosiaľ nepodarilo stotožniť napríklad majiteľa jelenej trofeje.
Obaja obvinení sú stíhaní väzobne, v prípade dokázania viny na súde im hrozí trest odňatia slobody až na dva roky.
 

Vyberte región